De slimste narrowcasting vóór en dóór bibliotheken

Voor en door bibliotheken

Het zijn de bibliotheken zélf die een sterk aandeel gehad hebben in de wijze waarop Social Screens functioneert én de richting waarin Social Screens zich heeft ontwikkeld. Kortom, Social Screens is gemaakt voor en door bibliotheken.

Social Screens is de slimste narrowcasting oplossing van dit moment, bedacht en ontwikkeld door narrowcasting specialisten met kennis van de bibliotheekwereld en met wie de bibliotheken direct in verbinding staan. We vermelden dit specifiek omdat veel leveranciers niet focussen op de o zo belangrijke narrowcasting software. Men levert dan een of ander standaard pakket waar bibliotheken geen invloed op kunnen uitoefenen.

Het gaat deze leveranciers dan ook vaak om het mogen leveren van schermen, (dure) players en software afkomstig van een vreemde, soms buitenlandse partij. Hierdoor ontstaan onwenselijke situaties. Social Screens daarentegen focust op datgene waar het echt om draait: het in eigen beheer ontwikkelen en leveren van gebruikersvriendelijke Nederlandstalige bibliotheeksoftware.

Social Screens heeft inmiddels een sterke reputatie in de bibliotheek wereld opgebouwd en wordt dan ook door vele bibliotheken succesvol ingezet. En eenmaal gebruiker, blijft met gebruiker, zo leert de praktijk. Een groter compliment is nauwelijks denkbaar. Social Screens partnert onder meer met de Koninklijke Bibliotheek en NBD Biblion.

Meerwaarde voor bibliotheken

Wat maakt Social Screens zo geschikt voor bibliotheken? Een greep:

 • Integreert de nieuwe landelijke huisstijl

  Maak in een handomdraai content die direct voldoet aan de nieuwe landelijke huisstijl. Zelf iets moeten ontwerpen/editen is hiermee verleden tijd. Er is geen noodzaak meer voor een duur en complex ontwerppakket. Hiermee bespaart u tijd, moeite en nog veel meer geld.

 • Integreert evenementenplatforms

  Toon direct events van onder meer Activiteiten-shop van Olifantenpaadje, Eventbrite of een koppeling met uw platform - op de schermen van Social Screens. Ze verschijnen en verdwijnen op het juiste moment op de juiste schermen. Automatisch.

 • Benadert thema-gericht

  Social Screens biedt bibliotheken de mogelijkheden om thema-gericht te programmeren. Content behorend bij thema’s als mantelzorg, analfabetisme, Boekstart, sollicitatiehulp, dementie etc. kunnen in één keer als zodanig worden behandeld. Ook het terugvinden, hergebruiken en delen van bij elkaar behorende content is hier mee snel geregeld.

 • Biedt als enige Smart Broadcasting

  Deze voor de narrowcasting wereld absolute unieke feature zorgt ervoor dat met minimale inspanningen een maximaal resultaat wordt bereikt. Social Screens vult de programmering zélf in en zorgt voor vertoning van de juiste content op het juiste moment. Automatisch en toch altijd wisselend. De content manager heeft er geen omkijken meer naar en kan tijd aan andere zaken besteden.

 • Luistert naar de markt

  De lijnen met de bibliotheekwereld zijn kort. Veel functies zijn er gekomen door gewoon goed te luisteren. Verkregen feedback wordt serieus genomen. Zo bekijken we momenteel op verzoek van diverse bibliotheken de mogelijkheden om Social Screens als live-streaming platform in te zetten. Ook hebben we in een korte tijd een even fraaie als praktische Corona module ontwikkeld waar veel bibliotheken zo goed als gratis gebruik van kunnen maken. En Met NBD Biblion en Koninklijke Bilbiotheek worden nieuwe, unieke bibliotheek apps ontwikkeld. Zo blijft Social Screens “in touch” met de branche. En dat houden we zo.

Speciaal ontwikkeld voor bibliotheken

Social Screens blijft in beweging en werkt op dit moment samen met verschillende bibliotheken aan:

 • Integratie van de campagnekalender voor de openbare bibliotheken inclusief de bijbehorende content. De juiste content (bijv. Delpher of Vakantiebieb) wordt dan automatisch vertoond. Dit levert krachtige en tijdbesparende mogelijkheden op.

 • Onderlinge uitwisseling van content. Het uitwisselen van complete (thema-)programmeringen. Want waarom zou een door bibliotheek A met veel passie gemaakte programmering niet ook door bibliotheek B gebruikt kunnen worden? Synergie en kostenbesparingen liggen in het verschiet.

 • Coöperatiegedachte samenwerkende bibliotheken. Social Screens ondersteunt vergaande samenwerking tussen bibliotheken door als het ware één virtuele Social Screens installatie te faciliteren voor alle aangesloten bibliotheken. Hierbij is het mogelijk om generieke (lees: coöperatieve) content enerzijds en lokale (lees: per vestiging) content anderzijds onder slechts één installatie onder te brengen en te beheren. Hiermee kunnen forse besparingen worden gerealiseerd op licentiekosten en menskracht terwijl toch alle voordelen voor elke bibliotheek behouden blijven.

De Bibliotheek

De slimste narrowcasting vóór en dóór bibliotheken

Een door intensieve samenwerking tot stand gekomen unieke oplossing voor het bereiken en informeren van uw publiek.

Geïntegreerde landelijke huisstijl
Snel en simpel in gebruik door Smart Broadcasting
Makkelijk tonen van events

Bent u ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Vraag gratis demo aan

of neem direct contact met ons op!